Burse - Fonduri mutuale

Cocor a făcut un profit de 2 mil. lei în trim. I

Cocor a făcut un profit de 2 mil. lei în trim. I

Autor: Adrian Cojocar

17.04.2013, 00:03 526

Cocor Bucureşti (COCR), compania care controlează centrul comercial cu acelaşi nume din Capitală, a raportat în primele trei luni ale anului un profit brut de aproape 2,1 mil. lei (0,47 mil. euro), faţă de o pierdere de 2,8 mil. lei (0,65 mil. euro) în perioada similară a anului trecut.

Vânzările companiei au urcat în primul trimestru al anului cu 13,4%, la 3,2 mil. lei, în timp ce veniturile au avansat cu 75%, la 7,4 mil. lei (1,67 mil. euro), astfel că revenirea pe profit a companiei s-a datorat mai degrabă vânzării unor active decât avansului afacerilor.

De altfel, conducerea Cocor se aşteaptă să încheie anul cu o pierdere de 2,83 mil. lei, de cinci ori mai mică faţă de rezultatul negativ consemnat în 2012 care s-a cifrat la 14,5 mil. lei (3,3 mil. euro), care s-a datorat printre altele plecării unor chiriaşi. Pe fondul acestor rezultate şi al problemelor financiare, BCR a demarat la finalul anului trecut executarea silită prin vânzarea la licitaţie a magazinului Cocor, însă ulterior a renunţat la această procedură. Compania era la un pas să intre în insolvenţă la sfârşitul anului trecut la cererea firmei Mitre Building Construction, însă instanţa a respins cererea.

Cocor estimează că va încasa în acest an chirii în valoare de 8 mil. lei, cu 14% mai puţin decât anul trecut, când veniturile din chirii ale complexului comercial s-au ridicat la 9,3 mil. lei (2,1 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO