Burse - Fonduri mutuale

Ciurtin i-a vandut actiuni de 1 mil. euro CEO-ului Albalact

04.03.2010, 23:03 31

Presedintele producatorului de lactate Albalact Alba Iulia, RaulCiurtin, a vandut un pachet de 10,85 milioane de actiuni,reprezentand 1,66% din capitalul companiei catre Traian Simion,directorul general (CEO) al companiei.

Pachetul a fost transferat prin intermediul unei tranzactiispeciale derulata pe piata RASDAQ, in valoare de 3,96 mil. lei(965.000 de euro). Tranzactia s-a realizat la un pret de 0,365lei/actiune, cu 0,8% mai mare decat pretul de inchidere din piatadin ziua precedenta. La acest pret, capitalizarea companiei este de58 mil. euro.

Tranzactia vine in contextul in care la inceputul anului auaparut informatii conform carora actionarii majoritari ai Albalactnegociaza vanzarea companiei, in negocieri fiind implicate douagrupuri internationale, Müller din Germania si Lactalis din Franta.Familia Ciurtin mai detine 47% din actiunile Albalact, in timp cefondul de investitii RC2 controleaza 25,4%.

Negocierile de vanzare au suferit o lovitura importanta candunul dintre actionarii minoritari ai companiei, Petre-GavrilLeontin, a pretins ca are dreptul la jumatate din actiuniledetinute de familia Ciurtin, in baza unui contract de asociere inparticipatiune incheiat in 1999.

Petru Ciurtin a formulat o cerere de chemare in judecata a luiLeontin prin care cere instantei sa constate incetarea contractuluide asociere prin participatiune, insa rezolvarea litigiului a fostamanata pentru luna aprilie.

Traian Simion a preluat conducerea executiva a Albalact inmartie 2008, dupa ce a ocupat anterior pozitii de conducere incompanii din industria berii.

In primele noua luni ale anului trecut Albalact a realizat ocifra de afaceri de 168 de milioane de lei (39 de milioane de euro)si un profit net de 1,7 milioane de lei (400.000 de euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO