Ciurtin i-a vandut actiuni de 1 mil. euro CEO-ului Albalact

Autor: Andrei Chirileasa 04.03.2010

Presedintele producatorului de lactate Albalact Alba Iulia, Raul Ciurtin, a vandut un pachet de 10,85 milioane de actiuni, reprezentand 1,66% din capitalul companiei catre Traian Simion, directorul general (CEO) al companiei.

Pachetul a fost transferat prin intermediul unei tranzactii speciale derulata pe piata RASDAQ, in valoare de 3,96 mil. lei (965.000 de euro). Tranzactia s-a realizat la un pret de 0,365 lei/actiune, cu 0,8% mai mare decat pretul de inchidere din piata din ziua precedenta. La acest pret, capitalizarea companiei este de 58 mil. euro.

Tranzactia vine in contextul in care la inceputul anului au aparut informatii conform carora actionarii majoritari ai Albalact negociaza vanzarea companiei, in negocieri fiind implicate doua grupuri internationale, Müller din Germania si Lactalis din Franta. Familia Ciurtin mai detine 47% din actiunile Albalact, in timp ce fondul de investitii RC2 controleaza 25,4%.

Negocierile de vanzare au suferit o lovitura importanta cand unul dintre actionarii minoritari ai companiei, Petre-Gavril Leontin, a pretins ca are dreptul la jumatate din actiunile detinute de familia Ciurtin, in baza unui contract de asociere in participatiune incheiat in 1999.

Petru Ciurtin a formulat o cerere de chemare in judecata a lui Leontin prin care cere instantei sa constate incetarea contractului de asociere prin participatiune, insa rezolvarea litigiului a fost amanata pentru luna aprilie.

Traian Simion a preluat conducerea executiva a Albalact in martie 2008, dupa ce a ocupat anterior pozitii de conducere in companii din industria berii.

In primele noua luni ale anului trecut Albalact a realizat o cifra de afaceri de 168 de milioane de lei (39 de milioane de euro) si un profit net de 1,7 milioane de lei (400.000 de euro).