Burse - Fonduri mutuale

Cine vrea să conducă Hidroelectica, cea mai valoroasă companie din România: Hidroelectrica îşi caută CEO şi alţi patru membri ai directoratului

Cine vrea să conducă Hidroelectica, cea mai valoroasă...

Autor: Roxana Rosu

09.08.2023, 09:41 1681

Hidroelectrica (simbol bursier H2O), cel mai mare producător de energie din România, recent listat la Bursa de Valori Bucureşti, organizează concurs pentru recrutarea directorului general (CEO) şi a altor patru membri ai directoratului, cu mandat de maxim patru ani. 

Anunţul a fost pe site-ul companiei, iar dosarele de candidatură trebuie trimise până pe 11 septembrie. 

Hidroelectrica vrea să recruteze, pe lângă CEO, un director financiar, un director operaţional, un director de investiţii şi un director administrativ şi logistică. 

În cazul directorului general, condiţiile care trebuie îndeplinite de canditaţi sunt: studii superioare finalizate cu diplomă de licenţă în ştiinţe inginereşti/ştiinţe economice, experienţă generală în muncă de minimum 7 ani şi experienţă profesională relevantă de minimum 5 ani în funcţii de conducere/administrare în cadrul societăţilor comerciale, publice sau private, regiilor autonome, din sectorul energetic, cunoaşterea limbii române – nivel avansat, cunoaşterea limbii engleze – minim nivel mediu, fără înscrisuri în cazierele judiciar şi fiscal, stare de sănătate corespunzătoare postului, atestată pe baza adeverinţei medicale eliberate de către medicul de familie sau de unităţile sanitare abilitate. 

Producătorul de energie electrică este administrat în sistem dualist, de un consiliu de supraveghere şi un directorat, cel din urmă având rol executiv. 

Consiliul de supraveghere este cel care numeşte conducerea executivă.

Membrii directoratului Hidroelectrica (simbol bursier H2O) au fost numiţi începând cu data de 7 august 2023 pentru un mandat provizoriu de două luni sau până la desemnarea unor noi membri. Funcţia de CEO este ocupată acum de Bogdan Badea. 

Ceilalţi membri sunt Marian Bratu, Răzvan Ionuţ Pataliu, Cristian Vlădoianu şi Andrei-Dominic Gerea. 

Potrivit informaţiilor ZF, Karoly Borbely, cel care a condus comisia de IPO a Hidroelectrica şi fost membru al consiliului de supraveghere din cadrul companiei din 2017 până pe 7 august 2023, când şi-a anunţat încetarea mandatului, ar fi în cărţi pentru preluarea conducerii celei mai mari companii de stat din România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO