Burse - Fonduri mutuale

Cine sunt investitorii care susţin creşterea dividendelor la SIF4

Cine sunt investitorii care susţin creşterea dividendelor la SIF4

Autor: Andrei Chirileasa

17.04.2011, 23:49 64

SIF Muntenia (SIF4) a publicat vineri lista investitorilor caresusţin propunerea de majorare a dividendului brut care va fidistribuit din profitul anului trecut, pe care se regăsesc 16fonduri de investiţii locale şi străine.

Cele 16 fonduri deţin cumulat 7% din acţiunile SIF Muntenia.

Ele au solicitat un dividend brut de 0,081 lei/acţiune, cu 62%mai mare decât cel propus de Consiliul de Administraţie al SIF, de0,05 lei/acţiune, iar conducerea SIF Muntenia a introdussolicitarea lor pe ordinea de zi.

Pe listă apar nume cunoscute, precum Broadhurst sau ING, caredeţin câte 1% din capitalul SIF, suedezii de la East Capital, cu odeţinere de 0,85%, şi două vehicule ale grupului american Firebird(Clairmont Holding şi Leo Overseas), cu 0,32%. Un investitor maipuţin cunoscut pe piaţa locală este grupul britanic Moon Capital,care deţine prin două fonduri 1% din acţiunile SIF Muntenia.

Propunerea este susţinută şi de fon­du­ri­le locale BT Maxim şiSTK Emergent, dar şi de fondurile de pensii administrate deAllianz-Ţiriac şi Aegon, cu deţineri semnificative.

Nouă dintre aceste fonduri se regăsesc şi pe listainvestitorilor care au depus o cerere similară de majorare adividendului la SIF Oltenia (SIF5). Conducerea SIF Oltenia nu aacceptat să introducă propunerea pe ordinea de zi a AGA, motivândcă fondurile nu au trimis extrase de la Depozitarul Central princare să-şi demonstreze calitatea de acţionari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO