Cine sunt investitorii care susţin creşterea dividendelor la SIF4

Autor: Andrei Chirileasa 17.04.2011

SIF Muntenia (SIF4) a publicat vineri lista investitorilor care susţin propunerea de majorare a dividendului brut care va fi distribuit din profitul anului trecut, pe care se regăsesc 16 fonduri de investiţii locale şi străine.

Cele 16 fonduri deţin cumulat 7% din acţiunile SIF Muntenia.

Ele au solicitat un dividend brut de 0,081 lei/acţiune, cu 62% mai mare decât cel propus de Consiliul de Administraţie al SIF, de 0,05 lei/acţiune, iar conducerea SIF Muntenia a introdus solicitarea lor pe ordinea de zi.

Pe listă apar nume cunoscute, precum Broadhurst sau ING, care deţin câte 1% din capitalul SIF, suedezii de la East Capital, cu o deţinere de 0,85%, şi două vehicule ale grupului american Firebird (Clairmont Holding şi Leo Overseas), cu 0,32%. Un investitor mai puţin cunoscut pe piaţa locală este grupul britanic Moon Capital, care deţine prin două fonduri 1% din acţiunile SIF Muntenia.

Propunerea este susţinută şi de fon­du­ri­le locale BT Maxim şi STK Emergent, dar şi de fondurile de pensii administrate de Allianz-Ţiriac şi Aegon, cu deţineri semnificative.

Nouă dintre aceste fonduri se regăsesc şi pe lista investitorilor care au depus o cerere similară de majorare a dividendului la SIF Oltenia (SIF5). Conducerea SIF Oltenia nu a acceptat să introducă propunerea pe ordinea de zi a AGA, motivând că fondurile nu au trimis extrase de la Depozitarul Central prin care să-şi demonstreze calitatea de acţionari.