Burse - Fonduri mutuale

Cinci emitenţi au adus într-un an 10 miliarde de lei tranzacţii la Bursa de Valori Bucureşti. Podiumul – Hidroelectrica, OMV Petrom şi Fondul Proprietatea – a avut 7,7 mld. lei.

Cinci emitenţi au adus într-un an 10 miliarde de lei...

Autor: Tibi Oprea

16.10.2023, 07:37 547

Cele mai lichide cinci acţiuni de la Bursa de Valori Bucureşti în ultimele 12 luni în funcţie de valoarea tranzacţiilor au înregistrat tranzacţii de 10,3 miliarde de lei, sumă din care primele trei au avut 7,7 miliarde de lei, conform calculelor realizate de ZF pe baza datelor de la BVB din 13 octombrie 2023.

Astfel, Hidroelectrica (H2O), cea mai recentă intrare în ringul bursier şi compania care a realizat cel mai mare IPO din România, ocupă prima poziţie în acest top, cu tranzacţii de 2,628 mld. lei. Producătorul de energie verde a strâns însă aceste tranzacţii în doar trei luni de activitate pe bursă, comparativ cu ceilalţi patru emitenţi, pentru care ZF a luat în considerare un interval de un an. De la listare, acţiunile H2O înregistrează un randament de 17% cu discount şi de 13% fără discount.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO