Burse - Fonduri mutuale

China aduce pesimismul pe bursele europene: indicii au deschis în scădere

Autor: Vlad Popescu - Mediafax

13.10.2011, 11:00 350

Bursele europene au deschis joi în scădere, pierzând o parte din creşterile puternice din ultimele zile, din cauza deprecierii acţiunilor miniere ca urmare a datelor sub aşteptări privind balanţa comercială a Chinei, transmite Reuters.

Indicele FTSEurofirst 300 al celor mai importante acţiuni europene a coborât cu 0,4% până la ora 7:05 GMT (10:05 ora României), după ce a închis miercuri în urcare cu 1,6%, la cel mai ridicat nivel din ultimele nouă săptămâni.

Indicele resurselor naturale a coborât totodată cu 1,3% în Europa, după ce China, cel mai mare consumator de metale din lume, a anunţat scăderea excedentului comercial pentru cea de-a doua lună consuectiv în septembrie, cu scăderi atât pentru importuri, cât şi pentru exporturi, reflectând condiţiile economice globale dificile şi frânarea pieţei locale.

În Asia, indicele MSCI Asia Pacific al burselor din afara Japoniei a urcat joi cu 1,4%, iar indicele Nikkei al bursei de la Tokyo a închis în creştere cu 1%, la maximul ultimelor patru săptămâni.

Sentimentul de pe pieţe s-a îmbunătăţit după ce Parlamentul slovac a aprobat, miercuri, măsurile de extindere şi consolidare a Fondului European de Stabilitate Financiară. Slovacia era ultimul stat din zona euro care nu ratificase acordul încheiat la summit-ul liderilor europeni din luna iulie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO