Burse - Fonduri mutuale

Chimcomplex, undă verde pentru dividende de 27 de milioane de lei şi răscumpărări de acţiuni de cel mult 24 de milioane de lei

Chimcomplex, undă verde pentru dividende de 27 de...
22.06.2023, 00:00 1393

Combinatul chimic Chimcomplex (simbol bursier CRC) a anunţat miercuri la Bursa de Valori Bucureşti că acţionarii au aprobat distribuirea unor dividende de 27 mil. lei aferente anului 2022, respectiv un dividend brut de 0,0888551 lei pe acţiune.

Potrivit calculelor realizate de ZF pe baza preţului curent de tranzacţionare, randamentul dividendului este de circa 0,5%. Dividendele vor fi plătite începând cu 28 iulie acţionarilor înregistraţi la data de 7 iulie. Data de corecţie a preţului acţiunilor este 6 iulie 2023. Acţionarii au aprobat autorizarea consiliului de administraţie să implementeze un program de răscumpărare a unui număr maxim de 1 milion de acţiuni, la un preţ minim egal cu preţul de piaţă de la BVB la momentul achiziţiei şi un preţ maxim de 24 lei pe acţiune, astfel că programul s-ar putea ridica la maximum 24 mil. lei.

Scopul programului de răscumpărare este distribuirea acţiunilor ca pachete motivaţionale (stock option plan) administratorilor, managerilor şi salariaţilor. Chimcomplex a încheiat primul trimestru din 2023 cu afaceri de 425 mil. lei, comparativ cu 605 mil. lei în primele trei luni din 2022, şi pierderi de 8,3 mil. lei comparativ cu un profit net de 60 mil. lei, potrivit datelor din raportul financiar trimestrial.

Compania are o capitalizare de de 5,7 mld. lei şi este controlată în proporţie de 85% de CRC Alchemy Holding, companie condusă de omul de afaceri ştefan Vuza, în timp ce statul român deţine aproape 9% din acţiuni. De la începutul anului, acţiunile CRC au o scădere de 20%, pe fondul unor tranzacţii de 1,1 mil. lei, arată datele BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO