Burse - Fonduri mutuale

Cererea uriaşă pentru AI duce la explozia capitalizărilor firmelor specializate: Acţiunile producătorului britanic de chip-uri ARM cresc cu peste 20%, după ce firma a anunţat rezultate peste aşteptări, pe fondul cererii majore procesoare care să susţină procesele AI

Cererea uriaşă pentru AI duce la explozia...

Autor: Ştefan Stan

08.02.2024, 10:26 235

Producătorul britanic de cipuri Arm a declarat că a înregistrat venituri mai mari din redevenţe şi licenţe, pe fondul cererii puternice de inteligenţă artificială, şi şi-a îmbunătăţit perspectivele pentru anul în curs, ceea ce a dus la o creştere de peste 20% a acţiunilor după închiderea şedinţei de tranzacţionare, scrie FT. 

Directorul general al Arm, Rene Haas, a declarat că firma a beneficiat de "oportunitatea profundă" adusă de cererea de noi aplicaţii de inteligenţă artificială implementate de marile companii de tehnologie.

Rezultatele solide ale companiei - care oferă arhitectura fundamentală din spatele cipurilor construite de marile companii de tehnologie - au determinat-o să îşi dubleze afirmaţia potrivit căreia o schimbare revoluţionară a cererii de putere de calcul pentru inteligenţa artificială va conduce următoarea fază a creşterii sale.

Înaintea publicării, analiştii Bank of America şi-au reiterat ratingul "Buy" pentru acţiunile Arm, spunând că se aşteaptă ca naraţiunea de creştere a companiei să fie susţinută de creşterea taxelor de redevenţă pentru cea mai recentă arhitectură de proiectare a Arm care alimentează AI.

Veniturile companiei în cele trei luni până la sfârşitul lunii decembrie au fost de 824 milioane de dolari, în creştere cu 14% faţă de anul precedent, peste estimările consensuale de 762,99 milioane de dolari, potrivit S&P Capital IQ. De asemenea, Arm şi-a revizuit în creştere previziunile privind veniturile pentru întregul an, de la un interval de 2,96 mld. dolari-3,1 mld. dolari la 3,15 mld. dolari-3,2 mld. dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO