Burse - Fonduri mutuale

Cererea puternică pentru cloud şi entuziasmul tot mai mare în ceea ce priveşte inteligenţa artificială au adus venituri record pentru Microsoft: Gigantul american a încheiat T4 cu venituri în creştere cu 18%, la un nivel record de 62 mld. dolari, cele mai bune rezultate din 2022. Acţiunile au scăzut cu 2% după anunţ

Cererea puternică pentru cloud şi entuziasmul tot mai...

Autor: Ştefan Stan

31.01.2024, 00:49 1479

Cererea puternică pentru cloud şi entuziasmul tot mai mare în ceea ce priveşte inteligenţa artificială au dus la venituri trimestriale record pentru Microsoft în ultimele trei luni ale anului 2023, scrie FT. 

Veniturile diviziei de cloud computing a Microsoft, cel mai important motor de vânzări al său, care include platforma de cloud computing Azure, au crescut cu 20%, la 25,9 miliarde de dolari, peste aşteptările analiştilor, care se aşteptau la 25,3 miliarde de dolari, creşterea vânzărilor pentru această unitate ajungând la 30%.

Veniturile totale au urcat cu 18%, la un nivel record de 62 miliarde de dolari, peste previziunile de 61,1 miliarde de dolari. Profitul pe acţiune, de 2,93 dolari, a depăşit cu mult previziunile analiştilor pentru 2,77 dolari.

Investitorii au urmărit semne că investiţiile uriaşe în inteligenţa artificială generativă ar putea creşte veniturile şi profiturile Microsoft şi ale concurenţilor săi din Big Tech. Compania a fost catapultată în centrul cursei AI generative datorită acordului cu OpenAI, start-up-ul din spatele chatbot-ului ChatGPT, în care s-a angajat până la 13 miliarde de dolari.

Investiţia a oferit celui de-al doilea furnizor de servicii cloud din lume un avans timpuriu în cursa pentru dezvoltarea şi implementarea AI generativă.

Entuziasmul legat de tehnologia în curs de dezvoltare rapidă a propulsat o creştere a preţului acţiunilor Microsoft, care a înregistrat un salt de peste 60% în ultimele 12 luni. Aceasta a depăşit Apple ca fiind cea mai valoroasă companie din lume, în timp ce capitalizarea sa de piaţă a depăşit 3 miliarde de dolari, dar acţiunile sale au scăzut cu aproape 2% în tranzacţiile de după orele de tranzacţionare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO