Burse - Fonduri mutuale

Cel mai mare contract de prestări servicii din istoria României: OMV Petrom acordă un contract de 1,6 miliarde de euro companiei italiene Saipem pentru dezvoltarea Neptun Deep

Foto: Christina Verchere, CEO-ul OMV Petrom

Foto: Christina Verchere, CEO-ul OMV Petrom

Autor: Eduard Ivanovici

03.08.2023, 19:02 28320

OMV Petrom (simbol bursier SNP), unicul producător local de petrol şi gaze, operator al Neptun Deep, a anunţat joi seara la Bursă semnarea unui contract cu societatea italiană Saipem şi Saipem România SRL pentru dezvoltarea proiectului Neptun Deep din Marea Neagră.

Romgaz: Planul de dezvoltare a zăcămintelor comerciale de gaze naturale Domino şi Pelican Sud, confirmat de Agenţia Naţională pentru Resurse Naturale. Proiectul Neptun Deep, în linie dreaptă

În valoare de 1,6 miliarde de euro, contractul include testarea şi punerea în funcţiune a staţiei de măsurare a gazelor naturale şi a secţiunilor de lângă ţărm şi de pe uscat ale conductei de producţie a gazelor naturale, care vor fi construite de alţi contractori.

Suma de 1,6 miliarde de euro depăşeşte 10% din cifra de afaceri a OMV Petrom aferentă anului 2022 şi se va împărţi în mod egal între OMV Petrom şi Romgaz Black Sea Limited, parteneri în Acordul de Operare pentru dezvoltarea proiectului Neptun Deep.

În cadrul contractului, Saipem va furniza servicii de management, proiectare, achiziţii, fabricare, asamblare, transport maritim, instalare, testare şi punere în funcţiune pentru instalaţiile offshore din cadrul proiectului.

Totodată, contractul include testarea şi punerea în funcţiune a staţiei de măsurare a gazelor naturale şi a secţiunilor de lângă ţărm şi de pe uscat ale conductei de producţie a gazelor naturale, care vor fi construite de alţi contractori.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO