Burse - Fonduri mutuale

Cei care au mizat la începutul anului 2021 pe acţiunile TeraPlast au acum un câştig de 211%. Pe de altă parte, cei care au investit la Transgaz au minus 23%. Cum arată Bursa la 11 luni

Cei care au mizat la începutul anului 2021 pe acţiunile...

Autor: Liviu Popescu

06.12.2021, 09:10 2364

Indicii bursieri locali, creşteri de la 16,85% (BET-NG) la 30,72% (BET-TR) Cele 19 companii din prima ligă bursieră sunt evaluate la 115 mld. lei Banca Transilvania, OMV Petrom şi FP, cele mai lichide acţiuni.

De la minus 23% pentru ope­ratorul sistemului naţional de transport gaze naturale Transgaz (TGN) la un raliu de 211% pentru producă­torul de materiale de construcţii TeraPlast Bistriţa (TRP), pe o Bursă în creştere cu 24% prin prisma BET şi cu 31% cu tot cu dividende. Acesta este tabloul ligii bursiere de la Bucureşti în primele 11 luni din 2021.

Mai jos, ZF prezintă de­taliat care sunt performerii din BET şi de ce, dar şi care sunt investitorii care acum ar intra pe pierdere dacă ar marca poziţia la piaţă.

În cazul TeraPlast, investi­torii au fost mulţumiţi de re­zul­tatele financiare îmbună­tăţite ale companiei şi de atrac­tivitatea sectorului de con­struc­ţii. Pentru Nuclear­elec­trica, preţul în creştere al ener­giei, care s-a transpus într-un profit record la T3/2021 pentru compania de stat, a fost catalizatorul prin­cipal, în timp ce pentru MedLife, rezultatele finan­ciare, pe fondul migraţiei pacienţilor către sistemul privat de sănătate, dar şi al politicii agresive de investiţii, au fost reţetele succesului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO