Burse - Fonduri mutuale

Cei mai activi 10 brokeri de la bursa locală în prima lună din an, intermedieri cumulate în valoare de 3 mld. lei, de trei ori mai mult decât în ianuarie 2023. Podiumul, ocupat de BCR, Swiss Capital şi TradeVille.

Cei mai activi 10 brokeri de la bursa locală în prima...
11.02.2024, 12:53 1257

Doar BCR şi Swiss Capital au avut aproape jumătate din piaţă luna trecută  Şapte din zece societăţi de brokeraj au înregistrat scăderi ale cotei de piaţă ♦ Totuşi, rulajele au crescut pentru fiecare dintre companii.

Primii 10 brokeri de la Bursa de Valori Bucureşti în funcţie de rulaj au intermediat împreună tranzacţii de aproximativ 3 mi­liarde de lei luna trecută, adică 92,6% din totalul din ianuarie, cei mai activi trei fiind Banca Comercială Română, Swiss Capital şi TradeVille, potrivit calculelor efectuate de ZF pe baza datelor de la BVB. Prin comparaţie, suma rulată de cei mai activi 10 brokeri în ianuarie 2023 a fost de 1,1 miliarde de lei, de aproape trei ori mai mică.

Indicele BET a urcat cu 0,9% în ianuarie, reuşind să înregistreze la un moment dat multiple maxime istorice.

BET-TR, indicele care include şi dividendele atribuite investitorilor, a crescut cu 1,4%, în vreme ce BET-BK, reprezenta­tiv administra­torilor de fonduri şi investito­rilor instituţionali, s-a apreciat cu 2%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO