Caută doar în titlu
LIVE: EDIŢIE SPECIALĂ ZF GREEN ECONOMY. Cum poate economia circulară să devină din vis, realitate?
Burse - Fonduri mutuale

Cea mai mare refinanţare antreprenorială românească: RCS&RDS, parte a Digi, împrumută 800 milioane euro la Dublin pentru a-şi plăti din datorii

♦ Oferta a fost aprobată de către adunarea generală extraordinară a acţionarilor RCS&RDS din data de 22 ianuarie 2020 ♦ Obligaţiunile vor fi listate la Dublin ♦ Dobânda va fi publicată cel mai probabil în perioada următoare, după bookbuilding.

 

Digi Communications (DIGI), companie care controlează RCS&RDS, îşi refi­nanţează o parte din datorii cu o emisiune de obligaţiuni de 800 mil. euro, structurată în două tranşe, şi tot­odată plă­teşte aniticipat alte obligaţiuni de 550 mil. euro, potrivit unui raport la Bursa de la Bucureşti.

Cel mai probabil dobânda pentru refinanţare urmează să fie anunţată în perioada următoare, probabil când se va face bookbuildingul, în timp ce pentru obligaţiunile pe care le răscum­pără, Digi plăteşte un cupon de 5%.

„Decizia CA-ului a fost aceea de a nu comenta suplimentar pe marginea deciziei, toate informaţiile publice sunt în textul raportului curent“, a transmis Digi către ZF. “RCS&RDS a înaintat către Irish Stock Exchange plc (tran­zacţionată drept Euronext Dublin) solici­tarea privind admiterea obligaţiu­nilor pe lista oficială şi tranzacţionarea acestora pe piaţa reglementată operate de aceasta”, se arată într-un document la bursă. Aceasta este cea mai mare refinanţare a unor datorii din partea unei companii antreprenoriale româ­neşti, arată datele ZF.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.