Caută doar în titlu
Burse - Fonduri mutuale

Cea mai mare emisiune de obligaţiuni în lei a ajuns la bursă. BCR promite că se va împrumuta anual cu 0,5-1,5 mld. lei

♦ BCR a listat 1.200 de obligaţiuni la o valoare nominală de 500.000 de lei ♦ Oferta a fost subscrisă de administratori de investiţii, BERD, fonduri de pensii, companii de asigurări ♦ „Acestea sunt cele patru tipuri de investitori pe care i-am avut în această emisiune“ ♦ BCR s-a concentrat pe investitori mari din România, dar au fost şi câţiva străini.

BCR, a doua cea mai mare bancă din România, a listat joi la bursa de la Bucureşti cea mai mare emisiune de bonduri în lei din istoria pieţei de capital locale, o finanţare de 600 mil. lei cu o dobândă fixă de 5,35% pe an, şi spune că va mai apela la mecanismele pieţei de capital în următorii ani pentru a-şi consolida bilanţul şi a-şi diversifica sursele de finanţare. 

„Avem în plan emisiuni pe aproxi­mativ patru, cinci ani de acum înainte. Ţintim sume care variază între 0,5 mld. lei şi 1,5 mld. lei. Desigur că acestea pot depinde de volumul de business, de cum va evolua cartea de reglementare. Va fi cam o emisiune pe an în urmă­torii cinci ani. Pot fi instrumente, nu doar emisiuni de obligaţiuni“, spune Ioana Tănase, director executiv cor­porate finance la BCR, prezentă joi la sediul BVB cu ocazia listării acestei emisiuni. Joi, BCR a listat 1.200 de bon­duri cu o valoare nominală de câte 500.000 de lei, după ce a vândut către investitori instituţionali, în principal din România, instrumente financiare de 600 mil. lei pentru a se alinia unor cerinţe europene. „Credem foarte mult în potenţialul pieţei de capital din România, atât din punctul de vedere al diversificării instrumen­telor la care investitorii vor avea acces, cât şi din punctul de vedere al adâncimii acestei categorii de instru­mente“, spune Ser­giu Manea, CEO al BCR.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.