Burse - Fonduri mutuale

Ce planuri are pentru 2023 cea mai mare SIF de la Bursa de la Bucureşti şi care recent şi-a schimbat denumirea în Lion Capital

Ce planuri are pentru 2023 cea mai mare SIF de la Bursa...

Autor: Tibi Oprea

12.04.2023, 00:03 963

Având în vedere modificarea percepţiei cu privire la caracterul inflaţiei, din tranzitorie în persistentă, Lion Capital, cea mai mare societate de investiţii financiare (SIF) de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) în funcţie de active şi a doua în funcţie de capitalizare, urmăreşte în 2023 menţinerea expunerii pe companiile şi/sau instrumentele financiare cărora le este benefic un mediu inflaţionist.

„Aplicăm o strategie de ieşire adaptată specificului fiecărei investiţii în parte, definită pe baza strategiei şi obiectivelor investiţionale pe termen lung şi condiţiilor (declanşatorii ale) tranzacţiei de ieşire. Abordarea individuală pentru fiecare participaţie urmăreşte obţinerea în final a unui randament agregat, compus atât din venituri din dividende cât şi câştig de capital”, se arată într-un raport publicat la BVB. 

În bugetul de venituri şi cheltuieli (BVC) pentru anul 2023, Lion Capital a înaintat un profit net de 61,1 mil. lei, rezultat care nu include potenţiale căştiguri sau pierderi din investiţii, dar ia în calcul venituri din dividende de 90,9 mil. lei estimate a se încasa de la companiile din portofoliu şi venituri din dobânzi de 8 mil. lei aferente plasamentelor în depozite bancare, obligaţiuni corporative şi împrumuturi acordate. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO