Caută doar în titlu
LIVE: Videoconferinţa Top Tranzacţii 2021: Ce a însemnat primul an de pandemie pentru piaţa locală de M&A? Ce urmează?
Burse - Fonduri mutuale

Cât au subscris românii ca sa împrumute statul român: 35 mil. lei pentru emisiunea de titluri de stat pe doi ani şi 12,5 mil. lei pentru cea pe patru ani. Pentru euro, 5,1 mil. euro

Din 15 iulie 2020, adică de când Ministerul Finanţelor a lansat emisiuni de titluri de stat pentru populaţie prin bursă, şi până la jumătatea şedinţei de tranzacţionare din 20 iulie 2020, românii au subscris ordine de 35 milioane de lei pentru tranşa cu scadenţa pe 2 ani şi 12,5 mil. lei pentru cea pe 4 ani, potrivit datelor din sistemele de tranzacţionare ale brokerilor.


Pe de altă parte, titlurile de stat denominate în euro au atras subscrieri de 5,1 milioane de euro, arată datele ZF. Oferta de subscriere se derulează până pe 7 august 2020, când probabil Finanţele vor anunţa şi suma pe care vor să o împrumute prin bursă dar şi cel mai probabil vor anunţa şi rata de alocare.

Valoarea minimă a unei subscrieri este 5.000 lei (50 titluri) pentru emisiunile denominate în lei, respectiv 1.000 euro (10 titluri) pentru emisiunea denominata în euro.

Rata anuală a dobănzii (fixă) este de 4% pentru emisiunea denominata în lei cu scadenţa de 2 ani, 4,50% pentru emisiunea denominată în lei cu scadenţa de 4 ani, 2% pentru emisiunea denominată în euro cu scadenţa de 5 ani.

 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.