Burse - Fonduri mutuale

Castig de 14% pentru fondul de bonduri al ING

19.07.2009, 19:26 95

Fondul de obligatiuni Romanian Bond, inregistrat in Luxemburg si administrat de sucursala locala a diviziei de asset management a grupului ING, a inregistrat un randament de 14,7% in primul semestru al anului, dublu fata de performanta medie a fondurilor locale, desi peste 50% din active sunt plasate pe piata romaneasca.
Principalele trei plasamente ale fondului sunt obligatiunile emise de Erste Bank, care au atras 9,8% din activele de 101 mil. lei ale fondului, cele ale bancii olandeze Rabobank si cele ale bancii germane Kfw cu cate 8,3% din active, potrivit informatiilor disponibile la finalul lunii mai.
Randamentul marcat de ING Romanian Bond in primul semestru este de 14,68%, in conditiile in care cel mai performant fond local de obligatiuni, Orizont, a inregistrat un plus de 11%, iar performanta medie a celor opt fonduri autohtone de obligatiuni este de 6,4% in primele sase luni din an.
Administratorii fondului nu au putut fi contactati pentru comentarii.
Lansat in luna februarie a anului trecut, ING Romanian Bond este inregistrat in Luxemburg si face parte din societatea de investitii cu capital variabil (SICAV) ING International. Fondul este denominat in lei. Mai mult de jumatate din activele fondului sunt investite pe piata locala. ING Romanian Bond mai detine expuneri pe pietele din Austria, Olanda, Norvegia si Irlanda.
Fondul de actiuni ING Romanian Equity este al doilea fond mutual administrat de ING Investment Management, divizia locala de administrare a grupului ING. Randamentul fondului de actiuni in primul semestru este de 14,4%, sub performanta medie a fondurilor de actiuni locale, de 20,6%. Active Dinamic, fond de actiuni administrat de Swiss Capital, a fost cel mai performant fond local, cu un randament semestrial de 44%. Activele fondului de actiuni erau in valoare de 164,4 mil. lei la sfarsitul lunii mai.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO