Burse - Fonduri mutuale

Carbochim cauta un teren de 3-5 hectare pentru extindere

09.08.2006, 18:30 39

Societatea Carbochim Cluj-Napoca, unul din cei mai importanti producatori de abrazive profesionale din Romania, intentioneaza sa cumpere in urmatoarele trei luni un teren de 3-5 hectare in valoare de pana la 3,6 milioane de euro pentru extinderea capacitatii de productie. Actionarii societatii au aprobat cumpararea terenului in cadrul AGA de ieri, in completarea programului de investitii pe anul in curs.
"Vrem sa cumparam un teren pentru extinderea productiei. Terenul va fi in Cluj sau langa Cluj. Suma de 3,6 milioane de euro este valoarea maxima aprobata de actionari in limita careia putem cumpara terenul", a precizat Dorin Popoviciu, directorul general al Carbochim. El a ajuns si cel mai important actionar al societatii, in urma desfiintarii Asociatiei Salariatilor, controland 17,6% din actiuni.
Popoviciu a mai spus ca societatea urmareste dezvoltarea productiei prin lansarea de noi produse, dar nu a dorit sa ofere mai multe detalii la acest moment. Achizitia terenului va fi finantata in cea mai mare parte din credite bancare.
"Depinde si de valoarea efectiva a terenului pe care-l vom cumpara, dar in linii mari probabil finantarea va proveni in proportie de 30% din fonduri proprii, iar restul din credite bancare", spune directorul societatii Carbochim.
Conducerea societatii a mai spus ca analizeaza mai multe oferte si va alege in final oferta cea mai "ieftina" , luand in calcul toate costurile aferente acestui obiectiv. "Terenul va fi cumparat cel mai probabil in urmatoarele trei luni", a adaugat Dorin Popoviciu.
Carbochim a incheiat primul trimestru al anului cu un profit net de 42.200 de euro, de 16 ori mai ridicat fata de profitul inregistrat in perioada similara a anului trecut. In primele trei luni ale anului, societatea a realizat o cifra de afaceri de 2,22 milioane de euro, apropiata de afacerile din perioada ianuarie-martie a anului trecut.
Alaturi de directorul general, alti patru actionari mai detin pachete de cel putin 10% din actiunile Carbochim, intre acestia fiind si SIF Banat-Crisana, cu o participatie de 13%. Practic, in urma desfiintarii Asociatiei Salariatilor, sase actionari au fost raportati cu o detinere cumulata de 61,1% din capital.
Actiunile Carbochim sunt listate la Bursa, ultima tranzactie cu aceste titluri derulandu-se la pretul de 7 lei/actiune. La acest pret, capitalizarea bursiera a companiei este de 7,7 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO