Burse - Fonduri mutuale

Capacitatea de producţie a Oltchim a urcat cu 22% în primul trimestru

Autor: Traian Terzianm

10.05.2011, 12:47 289

Conducerea combinatului chimicOltchim Râmnicu-Vâlcea (OLT) spune că a găsit surse alternative deaprovizionare cu materie primă altele decât Arpechim care i-aupermis ca în primul trimestru să funcţioneze la 57% din capacitate,după ce în 2009 şi 2010 combinatul a funcţionat la doar 35% dincapacitate.

Cifra de afaceri a Oltchim aproapes-a dublat în primele trei luni ale anului comparativ cu aceeaşiperioadă din 2010 şi a ajuns la 464,7 mil. lei, iar compania şi-aredus pierderile la 2,6 mil. lei, după ce în anii precedenţi aînregistrat pierderi de sute de milioane de lei.

"Funcţionarea combinatului laîntreaga capacitate, integrat cu fabrica de la Arpechim, ar permiterevenirea pe profit chiar în anul acesta, în vederea privatizării.Rezultatele pozitive înregistrate de Oltchim, lider de piaţă înzonă la o serie de produse precum plastifianţi sau polioli, au fostobţinute în ciuda eforturilor susţinute ale PCC SE", a declaratConstantin Roibu, directorul general al OltchimRâmnicu-Vâlcea.

Titlurile Oltchim înregistrauastăzi la amiază un avans de 3,4%, după ce au sărit cu 7,5% îndebutul şedinţei de la Bursă.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO