Capacitatea de producţie a Oltchim a urcat cu 22% în primul trimestru

Autor: Traian Terzianm 10.05.2011

Conducerea combinatului chimic Oltchim Râmnicu-Vâlcea (OLT) spune că a găsit surse alternative de aprovizionare cu materie primă altele decât Arpechim care i-au permis ca în primul trimestru să funcţioneze la 57% din capacitate, după ce în 2009 şi 2010 combinatul a funcţionat la doar 35% din capacitate.

Cifra de afaceri a Oltchim aproape s-a dublat în primele trei luni ale anului comparativ cu aceeaşi perioadă din 2010 şi a ajuns la 464,7 mil. lei, iar compania şi-a redus pierderile la 2,6 mil. lei, după ce în anii precedenţi a înregistrat pierderi de sute de milioane de lei.

"Funcţionarea combinatului la întreaga capacitate, integrat cu fabrica de la Arpechim, ar permite revenirea pe profit chiar în anul acesta, în vederea privatizării. Rezultatele pozitive înregistrate de Oltchim, lider de piaţă în zonă la o serie de produse precum plastifianţi sau polioli, au fost obţinute în ciuda eforturilor susţinute ale PCC SE", a declarat Constantin Roibu, directorul general al Oltchim Râmnicu-Vâlcea.

Titlurile Oltchim înregistrau astăzi la amiază un avans de 3,4%, după ce au sărit cu 7,5% în debutul şedinţei de la Bursă.