Burse - Fonduri mutuale

BVB prelungeşte programul pentru acţiunile internaţionale şi structurate până la ora 18:30

BVB prelungeşte programul pentru acţiunile internaţionale şi structurate până la ora 18:30

Autor: Adrian Ionut Cojocar

30.12.2011, 12:07 420

Conducerea Bursei de la Bucureşti a decis să extindă din data de 16 ianuarie programul de tranzacţionare al acţiunilor internaţionale cotate pe platforma ATS şi al instrumentele structurate până la ora 18:30.

Sesiunea de tranzacţionare se va suprapune astfel cu orarul principalelor burse din Europa, care se deschid la ora 10:00 şi se închid la 18:30 (ora României).

Programul de tranzacţionare al acţiunilor româneşţi va rămâne neschimbat, sesiunea de t ranzacţionare urmând să se încheie în continuare la ora 16:45.

Extinderea programului de tranzacţionare pe aceste segmente de piaţă le permit investitorilor să reacţioneze la evoluţiile de pe pieţele externe, neconcordanţele dintre programele de t ranzacţionare de la Bucureşti şi de pe plan internaţional cauzându-le acestora probleme, mai ales în condiţii de volatilitate extremă.
Spre exemplu, un jucător pe instrumente structurate care are o poziţie deschisă de pe o zi pe alta pe indicele DAX ar putea să înregistreze pierderi semnificative în intervalul orar dintre 16:45 şi 18:30, fără ca el să poată interveni pe piaţă pentru a-şi limita pierderile.
Acest lucru se întâmplă deoarece majoritatea instrumentelor structurate au un efect de levier important, care multiplică şi de zeci de ori variaţia activului de referinţă, cum ar fi de exemplu indicele DAX.

Cel mai extins program de tranzacţionare în momentul de faţă îl are bursa din Sibiu, care recent a decis să prelungească programul până noaptea târziu, la ora 23:15, pentru a prinde închiderea şedinţei bursiere din SUA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO