Burse - Fonduri mutuale

BVB lanseaza un indice mai reprezentativ decat BET

09.06.2008, 19:42 41

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) intentioneaza sa introduca inca doi indici bursieri, unul care sa sublinieze evolutia celor mai lichide 25 de companii listate, inclusiv SIF-urile, iar celalalt pentru companiile din sectorul energetic si utilitatile aferente.
Indicele BET-XT (BET Extented Index) va fi primul indice in a carui componenta vor intra atat cele mai importante 10 companii de pe Bursa, incluse deja in indicele BET, cat si cele cinci SIF-uri, a caror evolutie este urmarita de indicele BET-FI, devenind astfel cel mai reprezentativ indice pentru tranzactiile de pe Bursa de Valori Bucuresti. SIF-urile au realizat anul trecut peste 50% din lichiditatea din piata, in timp ce actiunile care intra in componenta indicelui BET au avut o pondere de circa 35% in valoarea totala a tranzactiilor. Companiile care vor intra in componenta BET-XT realizeaza peste 90% din lichiditatea din piata.
Cel de-al doilea indice, BET-NG (BET Energy & Related Utility Index), va avea in componenta companiile din sectorul energiei si utilitatile aferente. Acesta este al doilea indice sectorial de la BVB dupa BET-FI. Companiile din componenta celor doi indici vor fi anuntate pe 24 iunie. Ambii indici vor fi calculati retroactiv de la 1 ianuarie 2007, plecand de la 1.000 de puncte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO