Burse - Fonduri mutuale

Business Internaţional. Coinbase se pregăteşte să elimine 950 de locuri de muncă. Costuri de restructurare de până la 163 milioane de dolari

Business Internaţional. Coinbase se pregăteşte să...

Autor: Eduard Ivanovici

11.01.2023, 00:03 599

Acţiunile platformei de tranzacţionare de criptomonede Coinbase (COIN) se apreciau cu 3% la startul şedinţei de tranzacţionare de ieri, 10 ianuarie, după ce compania a anunţat că îşi va reduce forţa de muncă cu 20%, urmând să renunţe astfel la 950 de angajaţi. 

Măsura reprezintă un nou efort de reducere a costurilor, în contextul în care piaţa crypto continuă să se confrunte cu scăderea principalelor monede digitale şi eşecul mai multor companii majore prezente în domeniu, potrivit MarketWatch. Grupul se aşteaptă la costuri de restructurare cuprinse între 149 şi 163 de milioane de dolari, majoritatea sumei urmând să fie cheltuită în primul trimestru din 2023. Totodată, Coinbase şi-a reiterat estimările lansate în luna noiembrie, conform cărora anticipează o pierdere EBITDA (câştiguri înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare) de 500 de milioane de dolari. 

Acţiunile COIN s-au depreciat cu 83% în ultimele 12 luni. Prin comparaţie, Dow Jones Industrial Average şi Nasdaq Composite sunt pe minus cu 7%, respectiv 29%. După prăbuşirea exchange-ului FTX de la finele anului trecut, acţiunile platformei de crypto-tranzacţionare Silvergate au pierdut jumătate din valoare ca urmare a unei scăderi a depozitelor de peste 8 miliarde de dolari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO