Burse - Fonduri mutuale

Busă. De la raportare, acţiunile Compa Sibiu au plus 25%. Avans de 132% anul acesta

Busă. De la raportare, acţiunile Compa Sibiu au plus...

Autor: Eduard Ivanovici

07.12.2023, 07:38 820

Acţiunile producătorului de piese auto Compa Sibiu, listate pe Piaţa Principală sub simbolul CMP, afişează un avans de 25,7% de la raportarea din 14 noiembrie a rezultatelor financiare aferente primelor nouă luni, potrivit BVB. În această perioadă, rulajul a ajuns la 5,7 mil. lei, circa 40% din valoarea tuturor tranzacţiilor realizate în 2023 cu acţiuni CMP. Afacerile societăţii au atins 597 mil. lei la finele lui septembrie, plus 8% an/an, în timp ce profitul s-a majorat cu 278% la 10,2 mil. lei. Anterior raportării, Compa a anunţat că ia în considerare o posibilă divizare a unor ramuri de activitate, acţiunile urcând apoi cu peste 10%. „Rezultatele Compa au continuat să se îmbunătăţească, deşi nu în ritmul necesar pentru a ajunge măcar la profitul net din perioada pandemiei, cu atât mai puţin la cel dinaintea acesteia (…) comparaţia făcându-se cu un an în care compania a fost foarte aproape de pierdere”, se arată într-o analiză a Prime Transaction.

Cu 132% s-au apreciat acţiunile CMP anul acesta, pe tranzacţii de 14 mil. lei, la 0,91 lei pe unitate. Evaluat la 200 mil. lei, grupul are în acţionariat cel mai mare fond de pensii private Pilon II din România, NN Pensii, cu o participaţie de 7,11% din capitalul social. „Pentru ultimul trimestru al anului ne putem aştepta la o continuare a îmbunătăţirii rezultatelor, poate chiar la o apropiere de nivelul din 2020 sau 2021, având în vedere că T4/2022 a fost încheiat cu o mică pierdere, iar în prezent afacerea pare să funcţioneze din nou la parametri cât de cât normali”, scriu analiştii Prime.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO