Burse - Fonduri mutuale

Bursele se clatină din nou. „O scădere de 15% nu este mult, ar trebui să ne îngrijorăm când pierderile ajung la 50%”

Bursele se clatină din nou. „O scădere de 15% nu este...

Autor: Roxana Pricop

12.02.2016, 00:08 2371

Şedinţa de tranzacţionare de joi 11 februarie a pus la grea în­cercare portofoliile investi­torilor, oricum afectate de cel mai slab debut de an din 2009 în­coace. Indicele BET, principala re­fe­rinţă a bursei de la Bucureşti, s-a de­pre­ciat ieri cu până la 1,9%, corecţiile fiind alimentate de scăderile agresive de pe pieţele externe. Investitorii au tran­zacţionat acţiuni în valoare de 7 mil. euro, peste rulajul de miercuri când au avut loc creşteri timide la Bucureşti.

Declinul bursei faţă de începutul anului a coborât la 14%.

Lideri la scăderi au fost acţiunile Petrom (SNP) şi cele ale Fondului Proprietatea (FP), care s-au ieftinit cu până la 3,5%. Titlurile Petrom au atins un nou minim, de 0,219 lei/unitate, cotaţie similară celei din anul 2009. Cum aproape o treime din activele FP sunt plasate în acţiuni Petrom, titlurile fondului au urmat direcţia descen­dentă. Acţiunile bancare BRD şi Banca Transilvania au scăzut cu până la 1,3%, investitorii nefiind impre­sionaţi de rezultatele financiare pe 2015 ale BRD, care au arătat o creştere semnificativă a profitului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO