Burse - Fonduri mutuale

Bursele europene pierd teren după ce Rezerva Federală din SUA a anunţat că nu va creşte dobânzile până în 2022: Londra minus 2,6%, Frankfurt minus 2,8%, Madrid minus 3,2%, Paris minus 3%

Bursele europene pierd teren după ce Rezerva Federală...

Autor: Alex Ciutacu

11.06.2020, 12:35 844

Pieţele de acţiuni au intrat pe o pantă descendentă la nivel global, joi, după ce Rezerva Federală din SUA, banca centrală americană, a estimat că nu va majora dobânzile până în 2022, în contextul în care previziunile arată că rata şomajului va rămâne la un nivel ridicat în continuare, potrivit FT.

Bursele europene înregistrează creşteri în primele ore de tranzacţionare de joi, după ce pieţele din Asia au trecut printr-o şedinţă de scăderi.

Joi, la 12.10 (n.r: Ora României), indicele FTSE 100 al bursei de la Londra înregistra o scădere de 2,6%, în timp ce DAX scădea la Frankfurt cu 2,8%.

În timp ce indicele pan-european Stoxx 600 înregistra o scădere de peste 2,5%, bursa din Madrid scădea cu 3,2%, în timp ce la Paris indicele CAC 40 înregistra un declin de 3%.

Temerile legate de un nou val al infecţiilor, în special în SUA, au afectat sentimentul investitorilor, în contextul în care mai multe state americane care au ridicat restricţiile în urmă cu câteva săptămâni încep să înregistreze creşteri ale numărului de noi cazuri.

Potrivit CNBC, pieţele bursiere din SUA şi-au atins maximele pe care le pot obţine înainte ca un vaccin să fie lansat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO