Burse - Fonduri mutuale

Bursele, cele care în martie 2020 au anticipat blocajul din economie, sunt din nou în corzi: Investitorii consideră că al doilea val de infecţii cu Covid-19 este un scenariu destul de probabil după o prăbuşire de 7% pe Wall Street. Şi bursa de la Bucureşti deschide în scădere

Bursele, cele care în martie 2020 au anticipat blocajul...

Autor: Liviu Popescu

12.06.2020, 10:54 1041

Indicii americani s-au prăbuşit în şedinţa de tranzacţionare de joi întrucât investitorii au început să se teamă de un al doilea val de infecţii cu Covid-19 pe fondul creşterii numărului de cazuri confirmate în rândul economiilor care şi-au redeschis porţile. Astfel S&P s-a prăbuşit cu 5,9%, Dow Jones cu 6,9% iar Nasdaq cu 5,3%.

De altfel nici raportul cererilor de şomaj din SUA, care arată că numărul cererilor s-a îmbunătăţit foarte puţin, de la 21,3 milioane la 20,9 milioane, nu arată nicio rază de speranţă, se arată într-un raport al XTB România.

Prin urmare, după ce în şedinţa de joi bursa de la Bucureşti a înregistrat un declin abrupt de 3,4%, cea mai mare scădere din 21 aprilie 2020 încoace, şi şedinţa de vineri a deschis pe minus, respectiv 1,1%. Ulterior, în prima oră de tranzacţionare, declinul s-a diminuat la aproape 0,7% în timp ce bursele europene sunt majoritatea pe plus, respectiv DAX 0,2%, Paris 0,5%, Madrid 0,5%.

La Bucureşti se observă o presiune pe Nuclearelectrica în contextul în care astăzi este ultima zi de tranzacţionare cu acţiuni purtătoare de dividende. În cursul primei ore acţiunile Nuclearelectrica au înregistrat un preţ mai mic chiar şi cu 5% faţă de şedinţa precedentă. La ora 11:00 Nuclearelectrica are un minus de 2,6%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO