Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Visual Fan (Allview) anunţă finalizarea şi punerea în funcţiune a două centrale fotovoltaice pentru Compania de Apă Arad

Foto: Lucian Peticilă, CEO al Visual Fan

Foto: Lucian Peticilă, CEO al Visual Fan

Autor: Eduard Ivanovici

14.12.2023, 10:12 225

Visual Fan (simbol bursier ALW), furnizor de tehnologii sustenabile şi deţinător al brandului Allview, a informat joi piaţa de capital cu privire la finalizarea şi punerea în funcţiune a centralelor fotovoltaice pentru Compania de Apă Arad.

Obiectul proiectului a constat în construcţia a două centrale fotovoltaice cu o putere totală de 779,5 kWp, amplasate în cadrul Uzinei de Apă II şi a Staţiei de Epurare Arad, reiese dintr-un raport publicat la Bursă.

„Cele două centrale fotovoltaice, de 399,75 kWp fiecare, sunt echipate cu 1.230 de panouri fotovoltaice de 650 W, marca Allview, şi 6 invertoare solare Growatt On-Grid, cu o putere nominală de 110 kW. Structurile de susţinere, realizate din beton armat, au fost proiectate pentru a asigura stabilitate şi rezistenţă în condiţii meteo nefavorabile. Acestor subansamble li se alătură un sistem de accespoint şi echipamente de Data Management şi Energy Meter”, scriu reprezentanţii Visual Fan.

Producătorul de dispozitive electronice a înregistrat o cifră de afaceri la nivel de grup în valoare de 64,3 milioane de lei în primele trei trimestre din 2023, de la 78,5 milioane de lei în aceeaşi perioadă de anul trecut. Profitul net s-a diminuat de la 4,6 milioane la 3,3 milioane de lei.

Acţiunile ALW se tranzacţionează în creştere cu 6,1% în ultimele 12 luni, pe un rulaj de 1,8 milioane de lei şi o capitalizare de 60 de milioane de lei. Compania este controlată de CEO-ul Lucian Peticilă, cu 82,8% din capitalul social.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO