Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Visual Fan (Allview) a instalat două noi centrale fotovoltaice de 757 kWp la Baia Mare. Compania îşi propune să ajungă la un portofoliu de peste 100 MW în acest an. Acţiunile, plus 9%

Bursă. Visual Fan (Allview) a instalat două noi...

Autor: Tibi Oprea

05.01.2024, 13:24 1048

Producătorul de dispozitive electronice Visual Fan (simbol bursier ALW), compania din spatele brandului Allview, a anunţat vineri la Bursa de Valori Bucureşti că a construit două noi centrale fotovoltaice la Baia Mare, cu o capacitate totală de 757 kWp.

„Proiectul de tip EPC, demarat la jumătatea lunii noiembrie 2023, a fost finalizat la sfârşitul anului 2023, fiind respectat termenul de predare, fapt ce confirmă abilităţile şi dedicarea echipei Allview Industry – IMM în implementarea eficientă a proiectelor fotovoltaice”, notează compania.

Cele două centrale fotovoltaice, dispuse pe acoperiş şi la sol, includ 1.377 de panouri fotovoltaice de ultimă generaţie cu o putere de 575 W fiecare şi 7 invertoare solare Fronius, cu o capacitate nominală de 100 kW.  Structurile de susţinere, fie cele de pe acoperiş, ancorate în placa de beton cu o întărire a hidroizolaţiei în punctele de ancorare, fie cele montate la sol, cu stâlpi bătuţi, asigură stabilitate şi rezistenţă în condiţii meteorologice variate.

„Proiectul de la Baia Mare este o dovadă clară a capacităţii noastre de a livra soluţii inovatoare în domeniul energiei regenerabile. Ne bucurăm să aducem un aport semnificativ la modernizarea infrastructurii energetice, consolidându-ne poziţia în acest domeniu. În anul 2024, ne propunem să continuăm această traiectorie ascendentă şi să atingem un portofoliu de peste 100 MW de proiecte de energie solară implementate, continuând să contribuim la viitorul sustenabil al energiei verzi”, scrie Visual Fan.

Visual Fan are o capitalizare de 74,3 mil. lei şi este controlată în proporţie de 82,82% de Florentin-Lucian Peticilă. Acţiunile ALW se tranzacţionează în creştere cu 46,9% în ultimul an, pe fondul unor tranzacţii de 1,9 mil. lei. Vineri, acţiunile se apreciau cu 9% la ora redactării acestei ştiri, pe un rulaj de 211.000 de lei, arată datele BVB.

Compania a încheiat primele nouă luni din 2023 cu o cifră de afaceri la nivel de grup de 64,3 mil. lei, în scădere de la 78,5 mil. lei în aceeaşi perioadă din 2022, respectiv un profit net de 3,3 mil. lei, de la 4,6 mil. lei în anul anterior, adică o marjă netă de profit de 5,11%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO