Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Tranzacţie surpriză: Goldman Sachs a vândut 20% din acţiunile pe care le are la Hidroelectrica prin tranzacţii de 44 de milioane de lei

Bursă. Tranzacţie surpriză: Goldman Sachs a vândut...

Autor: Liviu Popescu

07.03.2024, 00:06 9143

Fondurile administrate de americani, prezente şi în România, au acum o deţinere de 0,33% din Hidroelectrica, adică o investiţie de 188 mil. lei.

Fondurile de investiţii admi­nistrate de americanii de la Goldman Sachs şi-au redus la începutul anului deţinerea pe care o au la pro­ducătorul de energie Hidroelectrica (H2O) prin vânzarea unor pachete de acţiuni pe Bursa de Valori Bucureşti.

Astfel, potrivit datelor agregate de ZF din platforma Bloomberg, fondurile Goldman Sachs au vândut 345.000 de acţiuni H2O, ceea ce la un preţ mediu de tranzacţionare de 128 lei pentru prima lună a anului înseamnă tranzacţii de 44,2 mil. lei. Cumpărători au fost investitorii de la Bursa de Valori Bucureşti, acolo unde Hidroelectrica are o capitali­zare de 57,9 miliarde de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO