Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Transportatorul dunărean de mărfuri Transport Trade Services încheie două contracte de furnizare servicii logistice integrate, în valoare totală de 40 mil. euro

Bursă. Transportatorul dunărean de mărfuri Transport...

Autor: Eduard Ivanovici

27.12.2023, 12:31 3413

Transport Trade Services (simbol bursier TTS), transportator de mărfuri pe Dunăre, a informat piaţa de capital cu privire la încheierea de către Consiliul de Administraţie a două contracte de furnizare servicii logistice integrate.

Ambele acorduri au o valoare mai mare decât pragul de raportare de 65,6 milioane de lei, adică 10% din cifra de afaceri netă înregistrată de societate în 2022, potrivit unui raport publicat miercuri la Bursa de Valori.

Primul contract este în valoare de 21,8 milioane de euro, echivalentul a 108,5 milioane de lei, şi a fost încheiat pe o perioadă de un an, respectiv din 1 ianuarie până în 31 decembrie 2024.

Al doilea ajunge la 17,7 milioane de euro, adică 88 de milioane de lei. Perioada contractuală este de şase luni, din 1 ianuarie până pe 30 iunie 2024.  Astfel, cele două acorduri valorează împreună 39,5 milioane de euro (196 de milioane de lei).

„În cazul ambelor contracte, valoarea contractuală a fost estimată plecând de la ipoteza că întreaga cantitate contractată de beneficiari pe sorturi de marfă va fi realizată efectiv, în calcul fiind utilizate tarifele de bază agreate de părţi prin contract. În cazul Contractului #2, au fost utilizate tarifele agreate pentru primele 2 luni contractuale, tarifele urmând a fi renegociate în funcţie de condiţiile de piaţă pentru lunile 3-6 din contract”, se arată în raport.

Acţiunile TTS au cel mai ridicat randament din indicele BET în 2023, respectiv 134,7%, pe un rulaj de 273 de milioane de lei, la o capitalizare de 1,6 miliarde de lei. Benchmark-ul s-a apreciat cu 31% anul acesta.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO