Burse - Fonduri mutuale

Bursă: Tiberiu Moisa, director general adjunct al Băncii Transilvania, a vândut acţiuni ale băncii de 2,5 mil. lei

Bursă: Tiberiu Moisa, director general adjunct al...

Autor: Liviu Popescu

05.03.2024, 12:27 12781

Tiberiu Moisa, director general adjunct al Băncii Transilvania (simbol bursier TLV), cea mai mare instituţie de credit din România, a vândut acţiuni ale băncii la Bursa de Valori Bucureşti de 2,5 milioane de lei în şedinţa din 4 martie 2024, potrivit unei raportări transmise BVB de bancă.

Astfel, la începutul săptămânii, directorul TLV a vândut în mai multe tranzacţii 94.300 de acţiuni la un preţ mediu de 26,4953 lei pe unitate. Cumpărători au fost investitorii de la Bursa de Valori.

Tiberiu Moisa, 49 de ani, este unul dintre veteranii Băncii Transilvania, el fiind angajat de aproape 20 de ani la banca din Cluj. Din 2016 încoace este director general adjunct, MidCorporate&IMM, potrivit CV-ului publicat pe site-ul băncii.

“De 20 de ani, Tiberiu Moisă contribuie la povestea de business a Băncii Transilvania, având responsabilităţi care au legătură cu clienţii antreprenori – mijlocii, mari şi mici. De asemenea, a demarat şi este parte din iniţiative care înseamnă #maimultdecatbanking, cu impact în diferite comunităţi: BT Mic, Transilvania Executive Education, BT Club sau Clujul Are Suflet. Şi-a adus contribuţia la poziţionarea BT - Banca Oamenilor Întreprinzători. Banca are acum 400.000 de clienţi companii şi este cel mai mare ecosistem de susţinere a antreprenorilor din România. 40% dintre firmele din ţara noastră lucrează cu BT”.

Acţiunile TLV se tranzacţionează marţi la 26,62 lei pe unitate, echivalentul unei capitalizări de aproximativ 21,1 mld. lei. Ieri banca de la Cluj a atins un maxim istori ce 26,6 lei. Din acţionariatul TLV fac parte toate cele şapte fonduri de pensii Pilon II din România. În 2024 acţiunile au urcat cu 10%. Spre comparaţie BET a urcat 5,3%.

Banca a raportat la nivel consolidat active de 169 mld. lei în 2023, faţă de 140,5 mld. lei în anul precedent, şi un profit net de 3 mld. lei, în creştere cu 20%.

 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO