Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Sorin Baltasiu preia funcţia de CEO al Transilvania Broker de Asigurare de la Gabriel Login

Foto: Sorin Baltasiu (stânga) şi Dan Niculae (preşedinte CA şi acţionar cu 20,7%)

Foto: Sorin Baltasiu (stânga) şi Dan Niculae (preşedinte CA şi acţionar cu 20,7%)

Autor: Tibi Oprea

22.12.2023, 12:13 581

Transilvania Broker de Asigurare (simbol bursier TBK), unul dintre cei mai mari brokeri de asigurări de pe piaţa locală, a anunţat o schimbare în cadrul echipei executive de conducere, în contextul în care Gabriel Login, actualul director general şi reprezentant legal, a decis să renunţe la funcţie începând cu 1 februarie 2024, „pentru a-şi putea aduce un aport mai mare la parcursul strategic al Companiei şi implementarea de noi proiecte, în baza mandatului de administrator încredinţat de către adunarea generală a acţionarilor”.

Cel care îi va lua locul este Sorin Baltasiu, care a petrecut 19 ani la Allianz Ţiriac în diferite poziţii de management, printre care director al Diviziei Brokeri şi Parteneriate. Acesta este din aprilie 2019 actualul Director al Departamentului Asigurări Corporate al Transilvania Broker de Asigurare.

„Cu o experienţă solidă de peste 20 de ani în poziţii de top management în domeniul asigurărilor, dintre care ultimii 4 ani i-a dedicat cu succes colaborării în cadrul echipei noastre, domnul Baltasiu a confirmat deja abilităţile şi competenţele manageriale, aducând un aport semnificativ la expertiza şi performanţa noastră colectivă. Decizia privind numirea domnului Sorin Baltasiu, a fost adoptată în cadrul şedinţei Consiliului de administraţie din data de 21 decembrie 2023 şi vă fi supusă ulterior, aprobării către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), în conformitate cu prevederile legale incidente”, scrie compania într-un raport la bursă.

Transilvania Broker de Asigurare a înregistrat în primele nouă luni din 2023 un profit net de 6,3 mil. lei, în scădere cu 21% comparativ cu perioada similară din 2022, la venituri din exploatare de 82,6 mil. lei, minus 13,3%. Cheltuielile operaţionale au fost cu 12,3% mai mici, de 75,5 mil. lei.

Compania are 107 mil. lei capitalizare, iar cel mai mare acţionar este Gabriel Login, cu o participaţie de 36,2%, în timp ce Dan Niculae, preşedinte CA, are 20,7%. Acţiunile TBK înregistrează o creştere de 23% de la începutul acestui an, pe fondul unor tranzacţii de 27 mil. lei, arată datele BVB.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO