Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Sipex Company, distribuitor de materiale pentru construcţii, anunţă afaceri în creştere cu 7% şi un profit net în scădere cu 45% în 2023

Bursă. Sipex Company, distribuitor de materiale pentru...

Autor: Eduard Ivanovici

18.03.2024, 10:45 140

Distribuitorul de materiale şi finisaje pentru construcţii Sipex Company, listat la Bursa locală sub simbolul SPX, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 313,4 milioane de lei, cu 7,4% mai mare decât în 2022. Rezultatele au fost susţinute de avansul vânzărilor în canalul B2B (business to business) cu 18,7% ca urmare a diversificării portofoliului de produse şi a implicării în proiecte din infrastructură care au generat volume mai mari, se arată într-un comunicat.

„Anul 2023 a fost un an cu provocări semnificative în contextul economic global şi local cu impact asupra sectorului construcţiilor. La Sipex ne-am concentrat eforturile pentru creşterea cifrei de afaceri şi menţinerea cotei de piaţă. Prin strategia de vânzări adoptată, am extins numărul de clienţi şi am crescut volumele de vânzări în canalele B2B şi retail. Prin consolidarea segmentului B2B, acesta a ajuns să reprezinte 40% din cifra noastră de afaceri”, spune Irinel Gheorghe, CEO-ul Sipex.

Activele au ajuns la 136,2 milioane de lei, plus 21,6% an/an. Profitul net al companiei a însumat 11,1 milioane de lei în 2023, reprezentând o diminuare cu 44,8% prin comparaţie cu anul precedent. Sipex notează în acest sens contextului economic internaţional şi local care a afectat sectorul construcţiilor, reiese din raportul preliminar publicat la BVB. Totodată, cheltuielile de exploatare au crescut cu 12,5% la 308,5 milioane de lei.

Acţiunile SPX sunt pe minus cu 13,3% în ultimele 12 luni, pe tranzacţii de 2,6 milioane de lei şi o valoare de piaţă de 125,5 milioane de lei. Irinel Gheorghe deţine circa 92% din capitalul social, restul reprezentând free float.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO