Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Romaero, companie deţinută majoritar de stat, obligată să îi plătească omului de afaceri Cristian Sindie circa 17 milioane de dolari pentru un contract din 2007. Decizia poate fi contestată în termen de 30 de zile

Bursă. Romaero, companie deţinută majoritar de stat,...

Autor: Eduard Ivanovici

17.12.2023, 10:51 5745

Curtea de Apel Bucureşti a admis cererea omului de afaceri Cristian Sindie prin care a cerut aproximativ 17 milioane de euro de la Romaero (simbol bursier RORX), companie strategică pentru industria aerospaţială şi de apărare din România, în condiţiile neconcretizării contractului semnat de acesta în urmă cu 16 ani. Decizia poate fi contestată în termen de 30 de zile de la comunicat. 

„Respinge ca nefondată cererea de apel formulată de apelanta reclamant pârâtă Romaero S.A. Admite cererea de apel formulată de apelantul pârât- reclamant Sindie Cristian. Schimbă în parte soluţia primei instanţe în sensul în care: admite cererea reconvenţională astfel cum a fost precizată. Obligă reclamanta pârâtă la plata sumei de 8.413.860 USD (achitată la curs BNR din ziua plăţii) contravaloare lipsă de folosinţă şi 8.413.860 USD (achitată la curs BNR din ziua plăţii) cu titlul de contravaloare pierdere venit”, reiese dintr-un raport de la BVB.

Compania de stat este evaluată la 132 de milioane de lei, după un declin de 40,6% al acţiunilor în ultimele 12 luni, pe un rulaj de circa 200.000 de lei. Din totalul acţiunilor, 56,7% sunt deţinute de statul român prin Ministerul Economiei, Antreprenorialului şi Turismului, urmat de SIF Muntenia (23,2%) şi Fondul Proprietatea (18,8%).

„Obligă reclamanta pârâtă la plata cheltuielilor ocazionate de judecata în primă instanţă, respectiv 73.960 lei taxă de timbru şi 12.050 lei onorariu expert. Obligă intimata Romaero S.A la suportarea cheltuielilor de judecată ocazionate de cererea de apel în favoarea apelantului Sindie Cristian, în valoare de 20.000 lei taxă de timbru”, conform raportului.

Consiliul de Administraţie al Romaero Bucureşti l-a ales pe Ionel-Daniel Butunoi în funcţia de preşedinte

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO