Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Roca Industry are acordul acţionarilor să finanţeze Eco Euro Doors cu până la 50 mil. lei pentru achiziţia a 70% din Workshop Doors

Bursă. Roca Industry are acordul acţionarilor să...

Autor: Tibi Oprea

20.12.2023, 17:18 161

Holdingul de materiale de construcţii Roca Industry (simbol bursier ROC1) a anunţat miercuri la Bursa de Valori Bucureşti că acţionarii au aprobat propunerile din AGA referitoare la achiziţia producătorului de uşi Workshop Doors de către filiala Eco Euro Doors.

Astfel, Roca Industry va finanţa Eco Euro Doors cu până la 50 mil. lei prin împrumuturi şi/sau prin majorare de capital social. De asemenea, în situaţia unei finanţări bancare a EED, va constitui garanţii în favoarea băncii finanţatoare a tranzacţiei până la valoarea maximă de 50 mil. lei.

„De asemenea, în conformitate cu termenii şi condiţiile Tranzacţiei Workshop, EED are în vedere achiziţia unui pachet suplimentar de 30% din părţile sociale emise de Workshop”, scrie compania în hotărâri.

Acţionarii au mai aprobat şi majorarea capitalului social al EED cu până la 1 mil. euro. Un alt punct de pe ordinea de zi a acţionarilor a fost majorarea capitalului social al DIAL, companie subsidiară, cu până la 7 mil. lei prin conversia unor creanţe deţinute împotriva DIAL.

Roca Industry a anunţat tranzacţia Workshop în vara acestui an. „Workshop Doors este o societate activă din anul 2009 pe piaţa uşilor de interior din regiune, având două facilităţi de producţie, în Reghin şi Petelea. Cu 184 de angajaţi şi o cifră de afaceri de 10,5 milioane de euro (la finalul anului 2022), compania exportă un procent considerabil din producţia proprie”, scriau reprezentanţii Roca Industry.

Compania are 168 mil. lei capitalizare şi este controlată în proporţie de 60,8% de Societatea de Investiţii Alternative cu Capital Privat Roca Investments. Acţiunile ROC1 se tranzacţionează în scădere cu 12,1% de la începutul acestui an, pe fondul unor tranzacţii de 18,3 mil. lei.

Roca Industry a încheiat primele nouă luni din 2023 cu afaceri de 439,2 mil. lei la nivel cumulat al companiilor din portofoliu, echivalentul unei creşteri de 7,9% faţă de perioada similară din 2022. EBITDA a fost de 30,3 mil. lei, iar marja EBITDA de 6,9%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO