Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Robert Pană a renunţat la mandatul de administrator al Bursei de Valori Bucureşti

Bursă. Robert Pană a renunţat la mandatul de...

Autor: Tibi Oprea

28.02.2024, 16:48 244

Operatorul bursier Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a anunţat miercuri că Robert Pană, consilier juridic în cadrul Swiss Capital, a notificat BVB cu privire la decizia de renunţare la mandatul de administrator începând cu 28 februarie 2024.

Acesta a fost ales în cadrul adunării generale a acţionarilor din noiembrie şi autorizat de Autoritatea de Supraveghere Financiară pentru un mandat de patru ani în Consiliul de Administraţie începând cu 14 februarie 2024.

Consiliul bursei este condus de Radu Hanga, preşedintele BVB. Ceilalţi membri rămaşi sunt Loredana Chitu (head of capital markets, Dentons), Vasile Cristian Pascu (director general executiv adjunct, BCR), Daniela Secară (director general, BT Capital Partners), Şerban Marin Valentin (director de tranzacţionare, Evergent Investments), Octavian Molnar (IFB Finwest), Claudia Ionescu (BRD SocGen) şi Remus Vulpescu (CA, Nuclearelectrica), potrivit BVB.

Alegerile pentru Consiliul de Administraţie al BVB de toamna trecută au fost cele mai importante din ultimii ani în contextul evoluţiei semnificative a pieţei de capital locale – care a avut putere să absoarbă integral una dintre cele mai mari oferte publice iniţiale din lume de anul trecut, cea de 1,9 miliarde de euro a Hidroelectrica (H2O) – şi pe fondul contribuţiei tot mai importante a acesteia la atragerea de finanţări.

Bursa de Valori a raportat în primele nouă luni din 2023 un profit net de 21,5 mil. lei la nivel consolidat, în creştere cu 101% faţă de primele nouă luni din 2022, în timp ce veniturile operaţionale s-au majorat cu 40%, la 60 mil. lei.

Operatorul bursier are 626,4 mil. lei capitalizare. Acţiunile BVB înregistrează o scădere de 1,2% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 7,9 mil. lei, arată datele BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO