Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Raiffeisen Bank International va fi al doilea market maker al emitentului pentru TeraPlast de la 1 martie

Bursă. Raiffeisen Bank International va fi al doilea...

Autor: Tibi Oprea

26.02.2024, 19:06 740

Producătorul de materiale de construcţii TeraPlast (simbol bursier TRP) a anunţat semnarea unui contract de market maker al emitentului cu Raiffeisen Bank International, servicii care vor fi active din data de 1 martie 2024 şi care au ca principal obiectiv creşterea lichidităţii titlurilor TRP pentru a atrage o vizibilitate sporită a companiei atât pe piaţa internă, cât şi la nivel internaţional. 

„O piaţă de capital atractivă presupune companii dinamice, proactive, cu o guvernanţă bine pusă la punct şi o viziune solidă, orientată către performanţă şi dezvoltare durabilă. Noi respectăm aceste criterii prin dezvoltarea continuă a Grupului TeraPlast, dar şi prin deschidere, comunicare transparentă, care să aducă investitorului datele esenţiale în deciziile sale. Prin prezenţa în FTSE Russell şi MSCI suntem pe radarul investitorilor globali, ceea ce ne motivează suplimentar să aplicăm cele mai bune practici în interesul acţionarilor şi a investitorilor, sa ne ridicăm la înălţimea aşteptărilor lor. Ne aducem, totodată, contribuţia la dezvoltarea pieţei de capital din România. Colaborarea cu Raiffeisen Bank International contribuie la îmbunătăţirea lichidităţii şi minimizarea volatilităţii acţiunii TRP în beneficiul acţionarilor şi investitorilor”, spune Alexandru Stânean, director general al TeraPlast.

Colaborarea cu Raiffeisen Bank International include şi o componentă de analiză financiară a emitentului (Sponsored Research), ceea ce extinde sursele de informaţii disponibile pentru investitorii de pe piaţa de capital.

„Suntem încântaţi de decizia TeraPlast de a nominaliza Raiffeisen Bank International (RBI) în calitate de Market Maker al emitentului, ceea ce reprezintă al zecelea mandat pentru noi. Suntem încrezători că această colaborare va creşte semnificativ adâncimea pieţei şi volumul total de tranzacţionare, având astfel un impact pozitiv asupra lichidităţii acţiunilor. Apreciem încrederea acordată companiei şi expertizei noastre." a declarat Guenther Kornfellner, Equities & Derivatives Trader RBI.

Contractul semnat este al doilea de acest tip încheiat de TeraPlast. Din 2020 compania beneficiază de servicii de market making al emitentului din partea BRK Financial Group.

„Suntem încântaţi să vedem că, la aproape 5 ani de la stabilirea cadrului general de derulare al programului de Market Maker al Emitentului, acesta a creat premisele îmbunătăţirii lichidităţii companiilor listate la bursă şi că, din ce în ce mai mulţi emitenţi, implementează acest program. TeraPlast accesează deja a 2-a oară beneficiile acestui program şi ne dorim să îşi atingă obiectivele propuse care, în mod cert, vor fi în beneficiul investitorilor companiei, în particular şi al pieţei de capital, în general. Felicit şi Raiffeisen Bank International, care este din ce în ce mai activ în cadrul progamului dezvoltat de Market Maker al Emitentului”, a declarat Adrian Tănase, CEO Bursa de Valori Bucureşti.

Capitalizarea TeraPlast este de 1,3 mld. lei, iar numărul acţionarilor a trecut de 14.000. Compania este controlată în proporţie de 46,83% de Dorel Goia, în timp ce Fondul de Pensii Administrat Privat NN are 18,6%. Acţiunile TRP înregistrează o creştere de 15% de la începutul acestui an, pe fondul unor tranzacţii de 30 mil. lei, arată datele BVB.

Grupul a încheiat anul 2023 cu afaceri de 672 mil. lei, în scădere cu 5,5% faţă de anul precedent, iar profitul net a coborât la 1,1 mil. lei, de la 15 mil. lei în 2022. Pentru anul acesta, compania şi-a bugetat afaceri de 864 mil. lei şi un profit net de 10,6 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO