Burse - Fonduri mutuale

Bursă: Purcari Wineries preia integral acţiunile cramei Timbrus Purcari Estate şi ajunge la un portofoliu de aproape 1.600 de hectare de podgorii de viţă-de-vie

Bursă: Purcari Wineries preia integral acţiunile cramei...

Autor: Cristina Bellu

29.03.2024, 09:01 1022

Producătorul de vinuri Purcari (simbol bursier WINE), ale cărui acţiuni sunt incluse în structura indicelui principal BET, anunţă preluarea integrală a acţiunilor Timbrus Purcari Estate (Timbrus), tranzacţie prin care compania îşi extinde poziţia în regiunea viticolă Ştefan Vodă, adăugând circa 130 de hectare de teren agricol, inclusiv 112 hectare de viţă-de-vie în satul Purcari.

„Prin această achiziţie, ne asigurăm aprovizionarea cu struguri de înaltă calitate în satul Purcari, pentru a susţine creşterea noastră accelerată pe măsură ce intensificăm vânzările de export,” spune Victor Bostan, CEO Purcari Wineries PCL.

Finalizarea tranzacţiei este prevăzută să aibă loc în termen de până la trei săptămâni de la semnarea contractului, companie urmând să preia şi toate celelalte active Timbrus, inclusiv stocurile de produse şi echipamentele.

Noua achiziţie duce suprafaţa totală a podgoriilor de viţă-de-vie gestionate de Purcari la aproape 1.600 de hectare.

Compania a înregistrat în 2023 venituri de 369,4 mil. lei, mai mari cu 22% faţă de cele din 2022, în timp ce profitul net s-a majorat cu 45% la 59,6 mil. lei.

EBITDA (câştigurile înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare) a însumat 98,6 mil. lei, plus 19% an/an, arată datele din raportul financiar preliminar.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO