Burse - Fonduri mutuale

Bursă: Producătorul de piese auto Compa Sibiu, cu NN Pensii în acţionariat, anunţă afaceri de 597 mil. lei în primele nouă luni din 2023 şi un profit net de 10,2 mil. lei

Bursă: Producătorul de piese auto Compa Sibiu, cu NN...

Autor: Liviu Popescu

14.11.2023, 09:21 316

Producătorul de componenta auto Compa Sibiu (CMP), companie listată cu o capitalizare de 158 mil. lei şi care are în acţionariat şi cel mai mare fond de pensii private Pilon II din România, respectiv NN Pensii cu o deţinere de 7,11%, a raportat afaceri la nivel consolidat de 597 mil. lei în primele nouă luni şi un profit net de 10,2 mil. lei.

Spre comparaţie, în primele nouă luni din 2022 afacerile au fost de 553 mil. lei iar rezultatul net de 2,7 mil. lei ceea ce înseamnă că astăzi compania a anunţat afaceri mai mari cu 8% şi un profit net de aproape patru ori mai mare.

Veniturile din exploatare au fost de 607 mil. lei iar cheltuielile de 592 mil. lei, ceea ce a condus la un rezultat din exploatare de 15,4 mil. lei.

“În trimestru 3 al anului 2023, activitatea departamentului de vânzări a fost concentrată în principal pe ofertarea de noi produse către clienţi atât din industria auto cât şi non-auto. În paralel s-a demarat o activitate intensă de prospectare a pieţei în vederea identificării de noi clienţi din diverse sectoare industriale”, se arată în raportul trimestrial.

Pe 10 noiembrie compania a anunţat că ia în calcul o posibilă divizare a unor ramuri de activitate. Acţiunile au urcat atunci cu până la 15%. În 2023 acţiunile CMP au plus 85% pe tranzacţii de 8,6 mil. lei.

“Acţionarii şi investitorii sunt informaţi cu privire la decizia Consiliului de administraţie nr. 98/09.11.2023 prin intermediul căreia, Consiliul de administraţie, aprobă mandatarea conducerii executive în vederea demarării pregătirilor în considerarea unei potenţiale divizări a companiei, respectiv o divizare a activităţii imobiliare de activitatea de producţie (angajări experţi, consultanţi, contactare notar, discuţii bănci finanţatoare, etc.)”, se arată într-un raport la Bursa de Valori.

 ​

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO