Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Primele obligaţiuni municipale verzi emise de Municipiul Reşiţa vor debuta la Bursa de Valori Bucureşti pe 5 martie

Bursă. Primele obligaţiuni municipale verzi emise de...

Autor: Tibi Oprea

01.03.2024, 11:29 858

Bursa de Valori Bucureşti a anunţat că marţi, 5 martie, de la ora 10:00, va fi deschiderea oficială a şedinţei de tranzacţionare cu ocazia debutului la bursă a primelor obligaţiuni municipale verzi emise de Primăria municipiului Reşiţa.

Emisiunea de obligaţiuni s-a desfăşurat în cadrul unui plasament privat, încheiat în luna noiembrie a anului trecut. Suma atrasă de la investitori a fost de 8,8 milioane euro. Iniţial, Municipiul Reşiţa voia să atragă 17 mil. euro.

Obligaţiunile au o maturitate de 10 ani şi o dobândă la nivelul EURIBOR la şase luni plus o marjă fixă în funcţie de interesul investitorilor. Aceasta nu a fost anunţată încă.

Prin atragerea sumei, primăria reşedinţei judeţului Caraş-Severin vrea să susţină planurile de dez­voltare ale oraşului, care includ reconstruirea unei linii de tramvai, reabilitarea depozitului de tramvaie, cumpărarea a zece autobuze electrice şi altele.

La plasamentul demarat pe 5 noiembrie au putut participa inclusiv investitori de retail, în limita a 149 de investitori. Municipiul Reşiţa a scos la vânzare 172.000 de obligaţiuni la 100 de euro fiecare.

Pe lângă Reşiţa, au mai fost aprobate alte două emisiuni de obligaţiuni municipale, de către Primăria Neamţ şi Consiliul Judeţean Cluj. De asemenea, sectoarele 3 şi 4 ale Capitalei şi Consiliul Judeţean Prahova iau în calcul acest tip se listări.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO