Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Primăria Reşiţa listează marţi obligaţiuni de 8,8 milioane euro. Dobândă formată din Euribor la şase luni plus o marjă de 3,5%, adică 7,4%

Bursă. Primăria Reşiţa listează marţi obligaţiuni...

Autor: Eduard Ivanovici

05.03.2024, 00:03 452

Primele obligaţiuni municipale verzi de la Bursa de Valori Bucureşti vor debuta astăzi, 5 martie la tranzacţionare la BVB, după ce primăria municipiului Reşiţa a obţinut de la investitori 8,8 milioane de euro printr-un plasament privat derulat toamna trecută.

Suma reprezintă jumătate din totalul pe care primăria voia să îl atragă iniţial, respectiv 17,2 mil. euro. Obligaţiunile au o maturitate de 10 ani şi o dobândă la nivelul Euribor la şase luni plus o marjă fixă de 3,5%.

În prezent, Euribor la şase luni este cotat la 3,91%, ceea ce înseamnă că dobânda ajunge la 7,4%. Prin atragerea sumei, primăria reşedinţei judeţului Caraş-Severin vrea să susţină planurile de dezvoltare ale oraşului, care includ reconstruirea unei linii de tramvai, reabilitarea depozitului de tramvaie, cumpărarea a zece autobuze electrice şi altele. La plasamentul demarat pe 5 noiembrie au putut participa inclusiv investitori de retail, în limita a 149 de investitori.

Municipiul Reşiţa a scos la vânzare 172.000 de obligaţiuni la 100 de euro fiecare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO