Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Pachetul de 51 mil. lei la Univers Râmnicu Vâlcea, deţinut de Infinity Capital, a fost vândut către Barreco, parte a grupului de companii Diana

Bursă. Pachetul de 51 mil. lei la Univers Râmnicu...

Autor: Eduard Ivanovici

06.03.2024, 18:56 2644

Pachetul în valoare de 51 milioane de lei la Univers Râmnicu Vâlcea (UNVR), deţinut de Infinity Capital (INFINITY), a fost vândut către Barreco SRL, parte a grupului de companii Diana, cu sediul tot în reşedinţa judeţului Vâlcea.

Deţinerea de 587.519 acţiuni reprezintă 73,7% din capitalul social al Univers, societate care se ocupă cu închirierea de spaţii comerciale, reiese dintr-un raport publicat miercuri la Bursa de Valori.

Conform termene.ro, Barreco a avut o cifră de afaceri de 1,55 milioane de lei în 2022, în scădere cu 2% faţă de anul precedent, şi un profit de 851.576 de lei, plus 44,5%. Datoriile au coborât de la 9 milioane de lei la 8 milioane.

Fondată în 1992, compania numără trei angajaţi şi are ca obiect principal de activitate închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate. Pe de altă parte, grupul Diana, înfiinţat în 1991, gestionează  mai multe linii de business în industria alimentară: DIANA Abator şi Fabrică de Mezeluri; Pescaria Magic - fabrică de procesare a peştelui; Magazine DIANA - reţea regională de retail, prezentă în şase judeţe cu 78 de magazine; şi activităţi conexe, respectiv o fermă de bovine şi agricultură.

„Grupul Diana a încheiat anul 2023 cu o cifră de afaceri de peste 174 milioane de euro. Tranzacţia a avut in vedere două dimensiuni. În primul rând,  consolidarea unui segment de business, respectiv diversificarea diviziei de Real Estate şi crearea de sinergii cu activitatea grupului. Pentru maximă transparenţă, tranzacţia a fost realizată prin metoda «vânzare specială la ordin» pe piaţa de oferte şi operaţiuni speciale administrată de B.V.B. print-un broker al BRD Pieţe de Capital. Compania Barreco a fost asistată de PCF Investment Banking prin Vlad Florea pentru înţelegerea în detaliu a targetului şi pentru a construi un business case pentru viitor”, spun reprezentanţii grupului.

Infinity a raportat venituri de 100,6 milioane de lei în 2023, în coborâre cu 48% an/an, şi un profit net de 67,6 milioane, minus 58%. Acţiunile se tranzacţionează în scădere cu 6,3% anul acesta, pe o capitalizare de 890 de milioane de lei.

Pe de altă parte, din raportul la S1/2023 al Univers Râmnicu Vâlcea, cel mai recent de la BVB, reiese că profitul net a coborât la 614.861 lei, de la circa 2 milioane de lei în S1/2022. Veniturile s-au diminuat de la 7 milioane la 2,2 milioane de lei. Acţiunile sunt pe plus cu 63,3% anul acesta, pe un rulaj format aproape în totalitate din tranzacţia sus menţionată.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO