Burse - Fonduri mutuale

Bursă. One Proiect 16, o filială a One United Properties, a cumpărat mai multe loturi de teren din Bucureşti pentru 17 milioane de euro

Bursă. One Proiect 16, o filială a One United...

Autor: Eduard Ivanovici

16.10.2023, 13:35 3978

Dezvoltatorul imobiliar One United Properties (simbol bursier ONE) a informat piaţa de capital cu privire la încheierea de către One Proiect 16, filială deţinută în totalitate de companie, a unei „promisiuni bilaterale de vânzare-cumpărare având ca obiect dobândirea dreptului de proprietate asupra mai multor loturi de teren situate în Bucureşti, pentru un preţ total de 17 milioane de euro”, reiese dintr-un raport publicat luni la Bursa de Valori.

În document nu se menţionează însă locaţia propriu-zisă a terenurilor din Capitală.

„Tranzacţia va fi implementată în mai mulţi paşi şi este supusă mai multor condiţii suspensive, obişnuite pentru tranzacţii similare de această magnitudine. Preţul tranzacţiei va fi achitat în mai multe tranşe. Odată ce condiţiile suspensive vor fi îndeplinite, Compania va informa piaţa în mod corespunzător”, scriu reprezentanţii One.

Compania a înregistrat o cifră de afaceri de 843 de milioane de lei în S1/2023, în creştere cu 25% faţă de perioada similară de anul trecut, şi un profit de 287 de milioane de lei, minus 17%.

Acţiunile ONE se tranzacţionează în creştere cu 16,5% de la începutul anului, pe un rulaj de 160 de milioane de lei şi un indice BET în urcare cu 21,5%. Grupul este evaluat la 3,8 miliarde de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO