Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Nuclearelectrica a suplimentat cu 120 mil. lei un contract de 1,2 mld. lei cu OPCOM de vânzare de energie electrică

Bursă. Nuclearelectrica a suplimentat cu 120 mil. lei un...

Autor: Eduard Ivanovici

28.11.2023, 11:19 212

Unicul producător local de energie nucleară Nuclearelectrica (simbol bursier SNN) a anunţat la Bursă suplimentarea cu 120 de milioane de lei a unui contract cu Operatorul Pieţei de Energie Electrică şi Gaze Naturale din România (OPCOM).

Conform unui raport publicat marţi la BVB, contractul de vânzare energie electrică a fost semnat pentru perioada 1 ianuarie-31 decembrie 2023, fiind suplimentat recent cu suma menţionată mai sus, aferentă cantităţii alocate în luna noiembrie.

„Valoarea contractului încheiat cu Operatorul Pieţei de Energie Electrică şi Gaze Naturale din România, de către SNN în calitate de vânzător, depăşeşte cumulat cu tranzacţiile anterioare, 5% din valoarea activelor nete ale SNN aferentă celei mai recente raportări financiare precum şi 10% din cifra de afaceri netă aferentă ultimei situaţii financiare anuale”, scriu reprezentanţii Nuclearelectrica.

Compania de stat este evaluată la 14,4 miliarde de lei, după un avans de 12,7% al acţiunilor în ultimele 12 luni, pe un rulaj de 450 de milioane de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO