Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Nuclearelectrica a cumpărat obligaţiuni emise de Banca Transilvania în valoare de 17,5 milioane de euro

Bursă. Nuclearelectrica a cumpărat obligaţiuni emise...

Autor: Eduard Ivanovici

22.01.2024, 18:37 2828

Consiliul de administraţie al Nuclearelectrica (simbol bursier SNN), unicul producător local de energie nucleară, a convocat acţionarii pe 28 februarie, dată la care aceştia vor vota, printre altele, bugetul de venituri şi cheltuieli pe 2024 şi vor fi informaţi cu privire la achiziţia de către societate a unor obligaţiuni emise de Banca Transilvania (TLV), în valoare de 17,5 milioane de euro.

Anul trecut, spre finele lui noiembrie, grupul financiar Banca Transilvania a ridicat de pe pieţele externe 500 de milioane de euro prin obligaţiuni MREL pe cinci ani la o dobândă pe cinci ani de 7,25%, în scădere faţă de emisiunea precedentă, care a avut o dobândă de 9%.

Emisiunea a fost suprasubscrisă. Banca va folosi banii pentru întărirea capitalului şi pentru oportunităţi care apar pe piaţă.

De asemenea, pe ordinea de zi a acţionarilor se află informarea cu privire la achiziţia de către Nuclearelectrica a unor bonduri de 45 de milioane de euro emise de CEC Bank.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO