Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Misiune importantă pentru noul Infinity, vechiul SIF 5: creşterea acţiunilor. Două din cele mai mari cinci investiţii ale Infinity Capital sunt la maxime istorice după creşteri de 35% anul acesta, iar Antibiotice, o altă acţiune din portofoliu, e la plus 150% în 2023. Acţiunile Infinity au plus de doar 10%, pe o bursă în creştere cu 30%

Sorin Cioacă, director general Infinity Capital, în cadrul unui eveniment organizat la Hotelul Marmorosch în Bucureşti.

Sorin Cioacă, director general Infinity Capital, în cadrul unui eveniment organizat la Hotelul Marmorosch în Bucureşti.

Autor: Liviu Popescu

12.12.2023, 00:05 779

♦ Infinity Capital are active de 2,6 miliarde de lei şi este evaluată de investitorii de la Bursa de Valori Bucureşti la 915 mil. lei ♦ Printre acţionari se numără SIF-uri, fonduri mutuale, cuponari, investitori de la BVB.

Banca Transilvania (22% în activul Infinity Capital), BRD Soc Gen (16%), OMV Petrom (12%), Antibiotice Iaşi (9%) şi Lion Capital (6%) sunt cele mai mari cinci investiţii în funcţie de alocarea în activul net al Infinity Capital (fosta SIF Oltenia), societate de investiţii financiare ale cărei acţiuni înre­gis­trează o creştere de 10% anul acesta pe tranzacţii de 41 mil. lei. 

Spre comparaţie, in­di­cele principal BET s-a apreciat cu 30% de la începutul acestui an, evoluţia fiind susţinută de atingerea unor maxime istorice pentru Banca Transilvania şi Petrom – care înregistrează fiecare creşteri de 35%, şi maxime multianuale pentru companii care sunt şi în portofoliul Infinity, precum BRD (maxim din primăvara lui 2022). Acţiunile Antibiotice Iaşi s-au apreciat cu 154% anul acesta la un nivel nemaiatins de la criza din 2008 încoace.

Cele mai recente date Infinity, de la octombrie 2023, arată active de 2,6 mld. lei pentru. Capitalizarea socie­tăţii este de 915 mil. lei, adică acţiu­nile se tranzacţionează cu un discount de 65% faţă de activul net. La un eveniment organizat luni la Hotelul Marmorosch, prin care a fost marcat debutul la tranzacţionare al noului simbol Infinity, Sorin Cioacă - director general al societăţii a spus că prin noua identitate societatea îşi reafirmă deschi­derea spre viitor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO