Bursă. Misiune importantă pentru noul Infinity, vechiul SIF 5: creşterea acţiunilor. Două din cele mai mari cinci investiţii ale Infinity Capital sunt la maxime istorice după creşteri de 35% anul acesta, iar Antibiotice, o altă acţiune din portofoliu, e la plus 150% în 2023. Acţiunile Infinity au plus de doar 10%, pe o bursă în creştere cu 30%

Autor: Liviu Popescu 12.12.2023

♦ Infinity Capital are active de 2,6 miliarde de lei şi este evaluată de investitorii de la Bursa de Valori Bucureşti la 915 mil. lei ♦ Printre acţionari se numără SIF-uri, fonduri mutuale, cuponari, investitori de la BVB.

Banca Transilvania (22% în activul Infinity Capital), BRD Soc Gen (16%), OMV Petrom (12%), Antibiotice Iaşi (9%) şi Lion Capital (6%) sunt cele mai mari cinci investiţii în funcţie de alocarea în activul net al Infinity Capital (fosta SIF Oltenia), societate de investiţii financiare ale cărei acţiuni înre­gis­trează o creştere de 10% anul acesta pe tranzacţii de 41 mil. lei. 

Spre comparaţie, in­di­cele principal BET s-a apreciat cu 30% de la începutul acestui an, evoluţia fiind susţinută de atingerea unor maxime istorice pentru Banca Transilvania şi Petrom – care înregistrează fiecare creşteri de 35%, şi maxime multianuale pentru companii care sunt şi în portofoliul Infinity, precum BRD (maxim din primăvara lui 2022). Acţiunile Antibiotice Iaşi s-au apreciat cu 154% anul acesta la un nivel nemaiatins de la criza din 2008 încoace.

Cele mai recente date Infinity, de la octombrie 2023, arată active de 2,6 mld. lei pentru. Capitalizarea socie­tăţii este de 915 mil. lei, adică acţiu­nile se tranzacţionează cu un discount de 65% faţă de activul net. La un eveniment organizat luni la Hotelul Marmorosch, prin care a fost marcat debutul la tranzacţionare al noului simbol Infinity, Sorin Cioacă - director general al societăţii a spus că prin noua identitate societatea îşi reafirmă deschi­derea spre viitor.